HTML

Amerikaifociblog

AFC minden mennyiségben

NFC blog itt:

Legyél fan!

NFLblog on Facebook

Írj az NFLblognak!

Friss topikok

  • butatót: @Bedinger: Ja, és Brees valóban kurva biztos kezű QB, talán a legjobb ilyen téren. Nem olyan látv... (2010.02.10. 11:36) Amit egy ország akart: Bajnok a Saints!
  • thehandsomest (törölt): Végül igazatok lett. Manning döntött. IT-TD lett belőle. ROTFLMAO:DDDD (2010.02.08. 12:27) Miért a Colts nyeri a Superbowlt?
  • Bedinger: Shockey szerintem fog játszani, én legalábbis nem tudok róla, hogy ne vállalná a játékot... (2010.02.07. 14:53) Superbowl news #4
  • jerk_off: szeretem shockeyt de a giants super bowljahoz eleg keveset tudott hozzatenni leven h serult volt. ... (2010.02.05. 10:24) Superbowl news #1
  • BF79: " 4. Futójáték – a liga két legjobb futója az övék, Dwight Freeney és Robert Mathis." ??? (2010.02.05. 06:01) Öt érv arra, hogy ki nyeri a Superbowlt

Archívum

Gigászok harca - Manning vs. Brees

2010.02.02. 18:20 nflblog

Aligha kérdéses, hogy mekkora szerep hárul majd a két QB-ra a XLIV Superbowlon. A szinte teljesen ugyanolyan statisztikával rendelkező irányítók csatája lesz a nagydöntő pikantériája.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nem meglepő, hogy Peyton bevezette csapatát a döntőbe: szinte a vérében van a sport, elég, ha csak édesapját Archie Manninget említem, aki egyébként pont a Saints irányítója volt 1971-től 1982-ig. Peyton az alapszakaszban már élete negyedik MVP címét söpörte
be. Eddig 33 TD passz, 16 Interception, 4,500 yard és 99.9 –es Passer Rating fűződik a nevéhez. Nem mellesleg nyert már superbowlt, és ha megnyerné a másodikat is, alighanem már a valaha volt legjobb quarterback-nek nevezhetnénk, minden túlzás nélkül.
 
Ez mindenképpen egy nagy előny Drew Brees-szel szemben, hisz neki ez lehetne első NFL bajnoki címe. Brees egyébként 109.9-es Passer Ratinggel zárt, emellett  4,388 yard, 34 TD és 11 INT fűződik a nevéhez.
 
Brees legnagyobb motivációja lehet, hogy sok mindenki mondja, hogy úgysem tudja megnyerni a döntőt, és ez valószínűleg felpiszkálja. Egyszerűen meg kell nyernie a döntőt – ha bizonyítani akarja.
 
Peyton, ő csak Peyton. Mindenki tisztában van a képességeivel és mindenki várja, hogy hozza, amit tud. Hozzá kell tenni, hogy keveset sackelik, olyan védelem van előtte, ami számára a többi irányítóval szemben több gondolkodási időt tesz lehetővé. És ha neki ideje van, akkor már csak az elkapón múlik. Persze, nem kell elfelejteni, hogy a Saints védelme mit művelt Kurt Warnerrel és Brett Favreral... 
 
Mindenesetre nagy kérdés, hogy milyen napot fognak ki. Úgy gondolom, hogy egy gyengébb napot kifogó Peyton (amire nem sűrűn van példa) is hasznára lehet a csapatának, míg Brees rossz formája esetén lényegesen lecsökkennek a Saints esélyei.
 
Persze ezért csapatsport az amerikai foci. Nem is akármilyen...
 

Szólj hozzá!

Címkék: nfl super bowl manning brees

A bejegyzés trackback címe:

https://tojaslabda.blog.hu/api/trackback/id/tr571720674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása