HTML

Amerikaifociblog

AFC minden mennyiségben

NFC blog itt:

Legyél fan!

NFLblog on Facebook

Írj az NFLblognak!

Friss topikok

  • butatót: @Bedinger: Ja, és Brees valóban kurva biztos kezű QB, talán a legjobb ilyen téren. Nem olyan látv... (2010.02.10. 11:36) Amit egy ország akart: Bajnok a Saints!
  • thehandsomest (törölt): Végül igazatok lett. Manning döntött. IT-TD lett belőle. ROTFLMAO:DDDD (2010.02.08. 12:27) Miért a Colts nyeri a Superbowlt?
  • Bedinger: Shockey szerintem fog játszani, én legalábbis nem tudok róla, hogy ne vállalná a játékot... (2010.02.07. 14:53) Superbowl news #4
  • jerk_off: szeretem shockeyt de a giants super bowljahoz eleg keveset tudott hozzatenni leven h serult volt. ... (2010.02.05. 10:24) Superbowl news #1
  • BF79: " 4. Futójáték – a liga két legjobb futója az övék, Dwight Freeney és Robert Mathis." ??? (2010.02.05. 06:01) Öt érv arra, hogy ki nyeri a Superbowlt

Archívum

Miért a Colts nyeri a Superbowlt?

2010.02.04. 19:05 nflblog

(A most következő írás erősen elfogult jellege miatt kéretik nem mindent elhinni és véresen komolyan venni! )
 
Azért, mert jobb csapat, mint a Saints. Meg mert már két éve nem nyertek Super Bowlt. Szegény szentek meg még soha. Gondoljunk csak bele, milyen hosszú idő is két év az élet bizonyos területein. Na, a Superbowl is ilyen. De vége a két szűk esztendőnek. És miért is biztos a Colts győzelme? Mindjárt kiderül!
 
Az nfl.com hivatalos szavazásán 237.595 voks után 50-50%-ra áll a meccs, de nem ez fog dönteni, annál inkább Peyton Manning.
 
A Colts quarterbackjének alapszakaszbeli statisztikája, ha nem is élete legjobbja, de azért kiváló: 571\393, 4500 yard, 33 TD passz. Ugyan a Saints irányítója, Drew Brees több TD-t adott eggyel, és jobb a passer ratingje, de lényegesen kevesebb passzolt yardot teljesített. Ez valószínűleg azért van, mert a Colts jobban szereti a passzjátékot, legalábbis ha Peyton úgy dönt, hogy passzol, akkor azt messzebbre dobja, mint Brees. Az Indianapolis irányítója átlagosan 282,2 yardot szór meccsenként, ami jobb, mint a Saints statisztikája, tehát már csak az irányító személye miatt is a jobb a Colts. Főleg ha Peyton kicsit felhúzza magát:
 
 
Persze nagy kérdés, hogyan sikerül a falembereknek, Jeff Saturday-jel az élen, megvédeniük Peytont. A egész alapszakaszban csak 10 szer sikerült sackelni, a rájátszásban viszont már 4 szer. Itt kell megemlékezni a Saintsből Jonathan Vilma-ról, Scott Shanle-ről, illetve a vadállat Bobby McCrayről és persze a többiekről, akik jól helybenhagyták Kurt Warnert és Brett Favre-ot. Kulcskérdés, hogy ezúttal sikerül-e nekik, Peyton Manning előtt azonban van olyan védelem, amely képes megvédeni őt ettől a kaszabolástól. Kissé leegyszerűsítve: ha a zseb nem omlik össze, a Colts nyer.
 
A Colts taktikájának sokszínűségét és Jim Caldwell zsenialitását jelzi,hogy a Colts Manninggel az élen mennyivel jobb a passzjátékban, mint a túloldalon az elmúlt szezonokban a földet többet, mint az ellenfél vörös-zónáját látó Brees. Szegény Drew legnagyobb élménye valószínüleg a meccs elötti és utáni  Peytonnal való kézfogás lesz… Na, de hiába gyengébb az utóbbi játéknapokon mutatott futójáték, nem lehet leírni őket. Majd most megmutatják a szenteknek, hogy mi az a futás! Eljött Joseph Addai ideje!
 
Akik már már megalázhatóvá tehetik a Colts győzelmét, azok az elkapók. Reggie Wayne, Dallas Clark, Austin Collie és a Haiti származása és persze a jó rájátszásbéli játéka miatt a középpontban lévő Pierre Garcon. Ők négyen kis híján 4000 elkapott yardot és 31 TD-t hoztak össze.  Egy kivétellel az összes TD passzt Peyton Manningtől kapták. Itt jön egy ritka kivétel a képbe: Joseph Addai nevéhez is fűződik egy 22 yardos touchdown-átadás, szóval ha kell, akár Addai is bármikor elővehető egy trükkös játék és egy TD-passz erejéig.
 
A rájátszásban Pierre Garcon mellett még Austin Collie is remekel. Bár a sérülések őket sem kerülik el: Reggie Wayne térd-, Austin Collie láb- (napokban nem is tudott edzeni), Joseph Addai pedig válsérüléssel bajlódik, de mindannyiuk játéka valószínűsithető a Saints ellen vasárnap éjjel, és ha ők játszanak, és Peyton meg is találja őket, jajj neked Saints!
 
Szintén a Colts mellett szólhat a védelem. Külön kiemelendő a DE, Dwight Freeney idei teljesítménye 13,5 sackkel, valamint Clint Session 101 tackle-lel. Freeney játéka több mint kérdéses, de Larry Coyer defensive coordinator fejében már biztos kész a terv Freeney pótlására. Meg kell még említeni, hogy a linebackerek, Gary Brackett és Clint Session, valamint Daniel Muir és Antonio Johnson képesek megállítani bárkit.
 
Ha ők jól levédekezik Drew Breest és Pierre Thomast, Reggie Busht pedig nem engedik negyven yardokat rohangálni, nem lehet esélye a Saintsnek. Persze, amúgysem lehet.
 
 
Ami még a Colts mellett szól, az a Superbowl tapasztalat: Manning, Wayne, Clark, Brackett, Freeney, Mathis és Jeff Saturday is ott volt a 41. döntőt behúzó csapatban, márpedig aki már egyszer átélte milyen egy Superbowlon nyerni, az nem fog rágörcsölni a döntőre. A Saintstől már a döntőbejutás is hatalmas eredmény.


Itt pedig elolvashatjátok a poszt párját,vagyis hogy miért fog a Saints nyerni!

 

22 komment

Címkék: superbowl colts

A bejegyzés trackback címe:

https://tojaslabda.blog.hu/api/trackback/id/tr781729779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

misc · http://misc.blog.hu 2010.02.04. 21:29:18

coooooooooooooooooooooooolts

én félek breestől meg a saints elkapóitól.. ha játszik powers és freeney akkor mondjuk nyugodtabb lennék..

misc · http://misc.blog.hu 2010.02.04. 21:35:44

manninget sztem nem kell félteni a saints pass rushtól.. jellemzően vigyáz magára, nem hagyja, hogy leütközzék, inkább eldobja a labdát vagy eldől magától. mellesleg sztem hatékonyabban is játszik akkor, ha az ellenfél sokat blitz-cel mintha 7-8 emberrel vannak coverage-ben.

a blitz baltimorenak és a new york jetsnek se jött össze, pedig a védelmük még jobb is, mint new orleansé. a colts védelem nagyon tisztességesen játszott idén, remélem meg tudják állítani breest..

egysegelem 2010.02.04. 22:19:58

A Colts jateka egysikubb es a Saintsnek az ellenfelei is joval erosebbek voltak vegig a rajatszasban, valamint kiehezettebbek a sikerre. Ezert nyer a Saints. :D

Pietro Stracchi 2010.02.04. 22:26:11

Már majdnem nekitámadtam volna a poszt írójának aztán elolvastam a zárójeles alcímet. :) De azért pár gondolat.

A statisztika szép és jó dolog, de pontosan ez az a sport, ahol főleg egy döntöben/döntőnél szart sem ér. Tudjuk, hogy Manning nagyon jó irányító (talán a legjobb), de itt egy nagy igaz közhely: neki is lehet "szar" napja. Amikor nem pont odadobja, hanem 2 centivel arébb, és megpattan egy arra szálló sirály tarkóján.

Más. Bírom ezeket a mondatrészeket: "HA Peyton kicsit felhúzza magát", " HA a zseb nem omlik össze", "de mindannyiuk játéka valószínűsithető a Saints ellen vasárnap éjjel, és HA ők játszanak", HA ők jól levédekezik Drew Breest és Pierre Thomast, Reggie Busht...blalbla.." Nem sok kicsit a HA? Azt érzem amellet, hogy nagyon Colts-ot akarod győztesenek, fosol te szentektől.

"Ugyan a Saints irányítója, Drew Brees több TD-t adott eggyel, és jobb a passer ratingje, de lényegesen kevesebb passzolt yardot teljesített"

Ez itt az elbagatelizálás mintapéldája. Te írod le, hogy Brees ha egy nagyon kicsivel is, de jobb volt, mint Manning - csak ugye savanyú a szőlő.

"A Saintstől már a döntőbejutás is hatalmas eredmény."

Miért is? Ja igazad van, Seed 1-től tényleg ne várjon az ember semmit.

Most így ennyi.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.02.04. 22:39:53

@Pietro Stracchi: Lehet, h elolvastad a zárójeles alcímet, de szerintem nem jutott el a szürkeállományodig...

Go Saints!

Palmi 2010.02.04. 22:48:40

Ekkora egy elfogult hülyeséget má' rég olvastam... :)

Évek óta a Saints-ért rajongok, összetudnám szedni a saját érveimet, hogy miért jobb CSAPAT a NO, mert vannak kiemelkedő játékosok, de minden posztra van még másik 3 aki szinte ugyan olyan megbízható mint az 1. számúak, legyen az O. vagy D. , WR vagy DE.

Brees pedig 120Yard-dal dobott kevesebbett, ami azért nem akkora eltérés. Tavaly mennyi is volt kettőjük közt? le se merem írni, mert meg leszek lincselve :p 1000Yard Drew javára. Hoppá, nem szeret paszzolni?

Idén más a stratégia mint eddig bármikor, ütőképes lett a védelem. Gregg Williams keze alatt minden játékos csúcsformában teljesít, az igazolások mind bejöttek. A védőfal minden támadófalon megtalálta a rést. Pici Eli még sírdogált is, mikor lehozták az utsó negyedre :)

Nem fényezem tovább az arany-feketéket, megérdemelten játszanak a SB-ért.

De, nem adják olyan könnyen a yardokat, mint Ti szeretnétek!

Who Dat?

Pietro Stracchi 2010.02.04. 22:57:37

@donnelly: Köszönjük. Az előző kommentben csak néhány (számomra!) ordító hülyeségre reagáltam. Semmi bántás. Peace.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.02.04. 23:31:17

@Pietro Stracchi: Ordító hülyeségekre nem nagyon reagáltál, inkább olyasmire, ami neked nem tetszett. Ordító hülyeség az volt, amikor...

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.02.04. 23:32:29

Amúgy van who dat-es párja a posztnak, inkább ott tomboljatok. Érdekes, a Colts fanok ott nem hisztiznek, pedig lenne rá okuk...:P

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2010.02.04. 23:35:20

A húdetesek menjenek a másik blogba tombolni, ott se pattognak a Colts fanok:)

BF79 2010.02.05. 06:09:59

A 120 yard már azért sem nagy különbség, mert emlékeim szerint Manning minden meccsén kezdő volt, csak az utolsó kettőn nyomták be később Sorgi-t gyakorolgatni, Brees pedig az utolsón egyáltalán nem lépett pályára.

Jó esély van egy nagyon jó, passz ünnepet hozó, CB és Safety alázó Super Bowl-ra, két ilyen QB-val és ilyen elkapókkal. Legalábbis remélem.

Sok lesz a végigvitt drive, kevés a punt. Ezért azon fog múlni elsősorban a győztes, hogy QB-k, főleg Manning hgy interception-t dob.

ezmegmi?? 2010.02.05. 06:32:48

es miert nem a Colts? a secondaryje kanyarban sincs a Saints WR-jeihez. roviden. tippre szorocs meccsen, de olyan 55-49 koruli vegeredmennyel a Saints nyer.

amugy egyik csapatnak sem vagyok fan-ja :)

gastrogaleri · http://gastrofoto.blogspot.com/ 2010.02.05. 07:18:06

a Colts zseb többször is össze fog omlani, a passzjátékok ellen viszonylag jó védekezést látunk majd, és eredményes futójátékot a Saints oldalán - na, ezért nyer majd a liliomos csapat

gastrogaleri · http://gastrofoto.blogspot.com/ 2010.02.05. 07:19:25

és mi ezért eszünk magy nagy tányér GUMBO-t a Symbolban

playcaller · http://gridiron.blog.hu/ 2010.02.05. 07:49:49

a statisztika alapján mindkét csapat győzelmét meg lehet indokolni. szerintem főleg Manning rutinja szól a Colts győzelme mellett és az sem mellékes, hogy egy ilyen újonc játékosokból álló csapatot elvezetett idáig. (amúgy nem nagyon bírom a Manning családot)

Pietro Stracchi 2010.02.05. 11:44:37

@donnelly: 1. Tényleg, ha te mondod, hogy nem ordító hülyeségek, akkor az úgy van. 2. Szánalmas ez a küldözgetés a másik poszthoz. Ez az óvodás színvonal.

Befejeztem.

@gastrogaleri: A Colts ellen a viszonlyag jó passzvédekezés kevés lehet. Nem nagy okosság, de már az elején meg kell próbálni földre vinni Manninget. Hátha elbátorodik, bár tudjuk róla, hogy egy robot.

playcaller · http://gridiron.blog.hu/ 2010.02.05. 14:23:19

@Pietro Stracchi: igazad van a földrevitelben, de szerintem a Colts ellen pont az a lényeg, hogy Manninget nem igazán lehet megverni, inkább az offense többit tagját kell elbizonytalanítani. Manning nem fog sokat hibázni, viszont a kevésbé rutinos játékosok megverhetők.

thehandsomest (törölt) 2010.02.08. 12:27:10

Végül igazatok lett. Manning döntött. IT-TD lett belőle. ROTFLMAO:DDDD
süti beállítások módosítása